PIECZARKI NADZIEWANE POPULARNE
Pieczarki nadziewane popularne I 1/2 kg pieczarek, 10 dkg cebuli, tłuszcz, natka pietruszki, 2 jaja, bułka tarta, sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, umyć, odciąć trzony, drobno posiekać. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, podsmażyć, dodać posiekane trzony, usmażyć, wymieszać z posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Następnie napełnić kapelusze, panierować w rozmąconych jajkach i bułce tartej przyciskając ręką. Potem kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiano.Podawać jako przystawkę lub jako samodzielne danie z ziemniakami drążonymi i surówkami. Pieczarki nadziewane popularne II 1/2 kg pieczarek, tłuszcz, 10 dkg szynki lub kiełbasy szynkowej, 6 dkg ketchupu, 5 dkg sera żółtego, sól i pieprz do smaku.Pieczarki oczyścić, umyć, odciąć trzony, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać ze zmieloną szynką, ketchupem i startym serem, doprawić do smaku. Następnie napełnić kapelusze, ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem tak, aby nadziejna górze, polać tłuszczem i upiec.